Bel ons op: +31 (0)55 - 522 5553

Sportfysiotherapie

Sportfysio-Apeldoorn® is onderdeel van FysioNU . Ons Sportteam wordt gevormd door: Linda Boeve, Anja Dijk en Jelle Diebels.

Onze (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten werken onderling samen en maken gebruik van elkaars ervaring, kennis en vaardigheden bij het behandelen van sporters. Maar ook onze kinderfysiotherapeuten, DryNeedling specialisten, bekkenfysiotherapeuten en ademtherapeut kunnen ingeschakeld worden indien nodig.
Met sportartsen, specialisten, psychologen, diëtiste en podologen onderhouden we nauwe contacten en kunnen we desgewenst overleggen.

  • De NVFS Sportfysiotherapeut
Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn studie heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Hij weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Iedere patiënt heeft recht op de beste zorg. Voor u als sporter betekent dit dat u graag
snel inzicht in de aard en de ernst van uw sportblessure of klacht wilt hebben.
Daarnaast wilt u snel behandeld worden. Onze professionals in de sportfysiotherapie, manuele therapie en sportrevalidatie bieden u maatwerk op het gebied van adviseren, behandelen en begeleiden van sport gerelateerde klachten.

Of u nu een beginnende-, gevorderde- of topsporter bent, of u nu jong of oud(er) bent
en welke sport u ook beoefent, bij een blessure of klacht wilt u zo snel mogelijk weer sport fysiotherapie
kunnen starten met uw sportactiviteit.
Samen actief werken aan uw herstel staat hierbij centraal. Dit doen we door middel van belastbaarheids training en actieve revalidatie training. Dit alles afgestemd op uw actuele klachten- en belastbaarheidsnivo. U wilt namelijk zo snel mogelijk het sporten weer hervatten.
U krijgt ook advies hoe u tijdens de herstelperiode zo fit mogelijk kunt blijven en hoe u in de toekomst het best blessures kunt voorkomen.

  • Wat bieden onze sportfysiotherapeuten:
    • Een snelle screening en uitsluitsel over de aard en de ernst van uw blessure
    • Een deskundig advies over de vervolgstappen
    • Een deskundige en sportspecifieke behandeling
    • Korte lijnen met (sport-)artsen of specialist

We werken samen met verschillende instanties en sportverenigingen. Bij een aantal Apeldoornse sportverenigingen verzorgen wij de sportmedische begeleiding.Informatie over voorkomen van blessures: www.voorkomblessures.nl

www.nvfs.nl